Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο

Συλλογή τεσσάρων βιβλίων με Κυπριακά Παραμύθια. Η συλλογή περιλαμβάνει τα ακόλουθα βιβλία:

1. Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο με γέλια και με κλάματα
2. Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο η Αλεπού, ο Γάτος και η Φίνα
3. Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο ήταν μια αφτοτζηνάρα
4. Μια φορά κι έναν καιρό στην Κύπρο Βασιλοπούλες και Βασιλόπουλα

Από τον πρόλογο του βιλβίου

«... Συγκέντρωσα σε μια μεγάλη συλλογή κυπριακά παραμύθια που έβρισκα σε περιοδικά, παλιά βιβλία, ή τις διηγήσεις γερόντων που κρατούν ζωντανή ακόμα την παράδοση. Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα τρία προηγούμενα βιβλία μας με κυπριακά παραμύθια, αφού εξαντλήθηκαν σε επανειλημμένες εκδόσεις, αποφασίσαμε την κυκλοφορία και άλλων παραδοσιακών παραμυθιών, που διατηρήθηκαν ζωντανά μέσα από την παράδοση, και σαν κρίκοι μιας αιώνιας αλυσίδας σφιχτοδένουν το χτες με το σήμερα.

Ετοιμάσαμε τέσσερις νέες συλλογές. Η βαθιά κυπριακή διάλεκτος, στην οποία διασώθηκαν, είναι ακατανόητη στα παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο, τα αποδώσαμε στην καθομιλουμένη νεοελληνική γλώσσα, κάνοντας τα έτσι πιο προσιτά. Προσπαθώντας να διασώσουμε , να διαδώσουμε και να κάνουμε κατανοητή τη διάλεκτο του τόπου μας τόσο από τις νεότερες γενιές, όσο και τον κόσμο του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, καινοτομήσαμε στη νέα σειρά παραμυθιών, με την καταγραφή των διαλόγων σε γνήσια κυπριακή διάλεκτο, και παράλληλη απόδοσή τους στην πανελλήνια δημοτική. Πιστεύουμε πως, έτσι, το κυπριακό παραμύθι θα γίνει περισσότερο γνωστό.

Για την παιδαγωγική αξία των παραμυθιών, μίλησαν κι έγραψαν πολλοί ειδικοί. Εμείς απλά, μεταφέρουμε μια κινέζικη παροιμία:

‘Χωριό που δεν έχει ή δεν ξέρει παραμύθια είναι για να το κλαις!’»

Quantity
Product in stock

Old Price: €65.00

Price: €60.00

You save: €5.00

Loading Updating cart...